Trochę klasyki, myślę że komentarz z mojej strony zbędny, dodam tylko że bardzo mi się podobają teledyski Faithless ze względu na swój specyficzny klimat.
Faithless - Insomnia
Faithless - Salva Mea
A to moi ulubieńcy:
The Chemical Brothers - Galvanize
A na dokładkę:
RUN-DMC vs. Jason Nevins - It's Like That
Najlepsze teledyski świata.
- norbertzabobrze
"piszę to co myślę"
Krynica Morska noclegi Zapraszam
It's like that to klasss przy pokazaniu walk b- boys & fly girls.. megaz. Zawsze kochałem takie klimaty
Czeslaw Spiewa - Maszynka Do Swierkania
Wg mnie - najlepszy polski klip ostatnich lat... jest taki ''polski''
The Presets - My People
Klip ten potrafi urzec pewnym określonym dla siebie charakterem... Od kiedy pojawił się na starym forum, nie daje mi spokoju
Czeslaw Spiewa - Maszynka Do Swierkania
Wg mnie - najlepszy polski klip ostatnich lat... jest taki ''polski''
The Presets - My People
Klip ten potrafi urzec pewnym określonym dla siebie charakterem... Od kiedy pojawił się na starym forum, nie daje mi spokoju
''Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia''
- norbertzabobrze
Adagio For Strings nie zmutowanej później przez Tiesto - to dla tych, którzy uważają, że to w 100% jego "produkcja"
William Orbit Barbers Adagio For Strings
oraz
Schiller - Ruhe - brakuje mi teraz takich wałków na liście
oraz
Schiller - Ruhe - brakuje mi teraz takich wałków na liście
"piszę to co myślę"
Ta wersja Adagio to remiks Ferry'ego Corstena, który często na pirackich serwisach lub w pirackich programach podpisywana jest jako Tiesto. Tiesto najwidoczniej pod wpływem fenomenu tego utworu wydał kilka lat później, ale to co zrobił do pięt nie dorasta wersji Corstena, a o wykonaniu Orbita z 1995 roku to już nie ma nawet porównania.
Interpretacja Irbita pierwotnie pojawiła się na płycie The Electric Chamber - "Pieces In A Modern Style". W 2000 roku, po sukcesie wyprodukowanego przez Williama albumu Madonny - "Ray Of Light", nakładem należącego do Madonny wydawnictwa Maverick pojawiła się reedycja albumu który tym razem został podpisany jako William Ørbit.
Interpretacja Irbita pierwotnie pojawiła się na płycie The Electric Chamber - "Pieces In A Modern Style". W 2000 roku, po sukcesie wyprodukowanego przez Williama albumu Madonny - "Ray Of Light", nakładem należącego do Madonny wydawnictwa Maverick pojawiła się reedycja albumu który tym razem został podpisany jako William Ørbit.
- norbertzabobrze
Już w innym dziale prezentowałem ten utwór, ale mam wielką słabość do niego, jak i do lat 80-tych, ehh wspaniały okres w muzyce:
The Cars - Drive
oraz inny świetny kawałek innej grupy z lat 80-tych:
A-ha - Hunting High And Low
oraz nieco nowszy: "Celice"
The Cars - Drive
oraz inny świetny kawałek innej grupy z lat 80-tych:
A-ha - Hunting High And Low
oraz nieco nowszy: "Celice"
"piszę to co myślę"
- SlaveNoise
Gosia: Przypomniałaś mi bardzo sympatyczne utwory : )
The First Principle: Play It Fucking Loud!
Norbert - przez całą dychę nie widziałem tego klipu.. Pamiętałem to drzewo i zmieniający się w okół niego świat - ale od tamtej pory jak go ostatni raz widziałem - do dziś nie wiedziałem kto za nim stoi, [znałem już wersje Corrstena ale nie wpadłbym na to że to ten klip ;p - pomimo że kojarzyłem go z pięknym trance'em] i nie podejrzewałem że będę miał okazję zobaczyć go ponownie - Wielkie dzięki !norbertzabobrze pisze:Adagio For Strings nie zmutowanej później przez Tiesto - to dla tych, którzy uważają, że to w 100% jego "produkcja"
przy okazji - Nie odpuszczę sobie pokazania kolejnego zasługującego na uwagę klipu.
Massive Attack - Karmacoma
Niesamowity scenariusz jak i muzyka
''Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia''