Notowanie 683 2011-06-10
01. Tiësto - Young Lions (↑13) - 8T
02. DJ Choose - Eyedee (↓1) - 3T
03. Phunk Investigation - Laser Dance (POSTÓJ) - 11T
04. Fedde Le Grand & Nicky Romero & Prodigy - Smack My Bitch High (Sean Garnier Rockin' Bootleg) (↑8) - 2T
05. John Waver - Athene (↓1) - 4T
06. Members Of Mayday - Ravemobil (↓4) - 9T
07. Indecent Noise - Warsaw (↓1) - 2T
08. Tom Colontonio - Reflection (Heatbeat Remix) (NOWOŚĆ)
09. Armin van Buuren pres. Gaia - Status Excessu (↑1) - 12T
10. Marco V - C:\del*.mp3 (↑3) - 40T
11. Manuel De La Mare, David Amo, Julio Navas - Mediterraneo (↓4) - 7T
12. Chrisso - Don`t Look Back (↓4) - 20T
13. Anthony Ross - Funky (↑12) - 7T
14. Re-Zone - Beautiful Day Friday (↓5) - 7T
15. Marcel Woods - Tomorrow (Matthew Nagle Remix) (↑2) - 28T
16. David No Fuck pres. DNF Project - Sick Tune (NOWOŚĆ)
17. Kim Svärd - Manne's Song (↓12) - 15T
18. M.I.K.E. Pres. MDX - Drive Out (Marc Simz Remix) (↑6) - 5T
19. Cornell - Time Attack (↓1) - 5T
20. King Richard & Danny Torrence - Stupidisco (↑8) - 2T
21. Philippe El Sisi - Era (↑10) - 7T
22. Arno Cost – Lise (↑5) - 4T
23. Alex Pich & Shinobi - Barcelona (Matthew Nagle Remix) (↓12) - 11T
24. John O'Callaghan - Psychic Sensor (↓4) - 2T
25. Avicii & Sebastien Drums - Snus (NOWOŚĆ)
26. Eric Tyrell, De Vox Feat. Helen - Only Love Can Set Us Free (↑4) - 20T
27. Lisa Lashes - High Vision (Artento Divini Remix) (↓12) - 11T
28. Dave Curtis - Together (↑4) - 6T
29. Tiesto pres. Allure feat. JES - Show Me The Way (tyDi Remix) (↑7) - 3T
30. Peter K & Andrew M - Love on Me (↓1) - 4T
31. Ferry Corsten - Feel It (↑8) - 5T
32. Kyau & Albert - Be There 4 U (Mat Zo Remix) (NOWOŚĆ)
33. Mike Saint-Jules Pres. Saint X Feat. Sandel - Fight On (↑2) - 3T
34. Guernica - Saxo (↓12) - 3T
35. Faruk Sabanci & Ken Loi - Eastern Thrace (↓6) - 3T
36. ATB & Dash Berlin - Apollo Road (↑9) - 4T
37. Sander Van Doorn - Koko (↑9) - 6T
38. Fortuna & Casus - White Russian (↑2) - 2T
39. Darius & Finlay feat. Tibration - Shes A Freak (Laurent Wolf Remix) (NOWOŚĆ)
40. Room 24 - No Rain (Chris Reece Josh, Green Collab Mix) (↓2) - 4T
41. Max Robbers & Tony White - No Good 3000 (Dj's From Mars Radio Edit) (↑8) - 2T
42. Vitodito & Soulforge - Transatlantic (↑5) - 2T
43. Ryan Housewell feat. Alec Sun Drae - Can't Stop (Niels Van Gogh & Daniel Strauss Remix) (↑1) - 3T
44. Dj Eco - People (Matthew Nagle Remix) (↓3) - 54T
45. Pryda - With Me (NOWOŚĆ)
46. Stereo Palma - Lick It (↑4) - 2T
47. Freestylers ft. Belle Humble - Crack (↓5) - 6T
48. Richard Dinsdale - DJ, You've Got My Love (↓9) - 14T
49. Moonbeam Feat. Avis Vox - Hate Is The Killer (↓6) - 3T
50. Erick Strong - Hopeless (NOWOŚĆ)
=========================================
Listę opuścili:
Daft Punk - Harder, Better, Faster, Stronger (Remix)
Ernesto vs Bastian - Flight 101
Markus Schulz feat. Sir Adrian - Away (Cosmic Gate Remix)
Paul Ercossa - Fuzzy Logic
Paul Oakenfold - Tokyo
Store N Forward - Pepper
Trane & Divinevox - Silent Sea
DMC #683 2011-06-10
- SlaveNoise
- StacjaPekinClubbers
- Kontakt:
Dzieki za nowe notowanie next
http://www.StacjaPekinClubbers.dbv.pl Websaite HQ
http://www.Facebook.com/QVStacjaPekinClubbers2 Private
http://www.Facebook.com/QvStacjaPekinClubbers FAN PAGE ☆☆☆☆☆
http://www.Facebook.com/QVStacjaPekinClubbers2 Private
http://www.Facebook.com/QvStacjaPekinClubbers FAN PAGE ☆☆☆☆☆
- norbertzabobrze
Nie pisałem w tym temacie przez ostatnie 2 notowania, bo po prostu nie było sensu, niestety, ale powyżej Slave wyraził się dość wymownie. W zasadzie gdyby na liście zabrakło Chrissa czy "Ravemobil", to generalnie wszystko byłoby bezbarwne. Przykro to stwierdzić, ale na liście brakuje charakterystycznych wałków jak te dwa wyżej wspomniane. Z nowości nie ma co ugryźć, powiedzmy, że Pryda, ew, jeszcze Avicii jako tako, ale też bez żadnych rewelacji. Niestety stagnacja trwa w najlepsze, widocznie tak wygodniej, kolejne notowanie odbębnione
"piszę to co myślę"
-
Z listy dla mnie słuchalne to tylko pozycje : 3 , 5,6,12, 17,21 ,31,36, Reszta albo są słabe albo są oklepane albo pod jedno kopyto albo wieją eską ..czyli jak komentarz wyżej BIEDA . Marco V będzie trzymany do 700 notowania bo jest nominowany do hitu wszechczasów. Niewiem co robi słaby i oklepany wałek Tiesta na szczycie . Takie pozycje jak np. 20 i połowa pozycji od 39 do 50 chyba tylko oprócz prydy , richarda i moonbeam to mozna posłuchać na energy 2000. A takie rytmy już nie pasują do tej listy . Z nowości tylko pryda i może tom colontonio mi podeszły . Reszta to lipa . By mogli odpuścić sobie Sandera , Woods'a , i te remiksy wszystkie tego Matthew Nagle. dla mnie to już ..sorry ale oklepańce . Za dużo już tego . Według mnie to w kolejnym notowaniu by musiałoby być 20 kawałków out .
- SlaveNoise
Właśnie nie rozumiem nominacji i reguły wyboru tych 10 propozycji do następnego hitu, przecież tam żaden numer spośród podanych na to nie zasługuje.damianfreek pisze:Marco V będzie trzymany do 700 notowania bo jest nominowany do hitu wszechczasów.
The First Principle: Play It Fucking Loud!
- norbertzabobrze
Slave, a nie zauważyłeś, że po naszych krytycznych komentarzach dotyczących wyboru hitu wszechczasów, dziwnym trafem cały temat został "odświeżony", a głosowanie przeniesione na stronę Muzycznego. Oczywiście po naszych komentarzach ani śladu, najwidoczniej komuś były po prostu nie na rękę. W sumie trochę to nie fair, ale to tylko odzwierciedla to co dzieje się na liście - nasze /forumowiczów/ zdanie się nie liczy, istniejemy tylko ze względów marketingowych. Fajnie po prostu /dla radia/ brzmi jak może się pochwalić swoim własnym forum, niestety jest to korzystne tylko dla jednej strony.
"piszę to co myślę"
Najśmieszniejsze jest to, że te niby hity, grane co tydzień przez Maćka jak: Joop - "One", DJ Eco - "People" czy mający dziesięć lat, a obecnie jeden z "topowych" utworów listy, czyli Marco V - "C:\del*.mp3" mają jednoprocentowe popracie, chociaż jakby popatrzeć na notowania z ostatnich miesięcy, to wydawałoby się, że powinny mieć conajmniej dwucyfrowy wynik. Czemu uważam, że to jest śmieszne? Ponieważ wciąż są na liście, albo wciąż pną sie na jej szczyt i listy tej opuścić nie mogą. Można by rzec, że to taki "DMC paradoxxx" Słuchacze chcą by te kawałki ciągle były w zestawieniu po kilkadziesiąt tygodni, jednocześnie uznają je za niegodne miana "hitu wszechczasów". Ciekawi mnie skąd to się bierze
Swoją drogą dla mnie hitami wszechczasów zawsze będa takie kawałki jak "The Age Of Love " w wersji 'Jam & Spoon's Watch Out Of Stella Remix', "Café Del Mar" w wersjach 'Three'n'One Remix' lub 'Nalin & Kane Remix' czy "For An Angel" we wszytskich wersjach Paul van Dyka z lat dziewiędziesiątych. To są hity wszechczasów jeżeli chodzi o trance. Żaden z proponowanych przez Maćka utworów do pięt nie dorasta tym trzem tytułom.
Swoją drogą dla mnie hitami wszechczasów zawsze będa takie kawałki jak "The Age Of Love " w wersji 'Jam & Spoon's Watch Out Of Stella Remix', "Café Del Mar" w wersjach 'Three'n'One Remix' lub 'Nalin & Kane Remix' czy "For An Angel" we wszytskich wersjach Paul van Dyka z lat dziewiędziesiątych. To są hity wszechczasów jeżeli chodzi o trance. Żaden z proponowanych przez Maćka utworów do pięt nie dorasta tym trzem tytułom.
- SlaveNoise
Dokładnie! Podane utwory przez Ciebie to ikony trancu mające za sobą muzyczną historię, której byłem świadkiem. Jest ich o wiele więcej gdyby tak prześwietlić wszystkie lata,poza tym zlepek słów "hit wszechczasów" ma dla mnie symboliczne znaczenie i wychodzi poza kicz.Obdarzając utwór tymi słowami musi to być prawdziwa petarda, która zrobiła rewolucje w muzycznym świecie.Widocznie MR ma inną definicję hitu i wystawia pierwsze lepsze utwory, które podobają się wybierającemu.Desper pisze: To są hity wszechczasów jeżeli chodzi o trance. Żaden z proponowanych przez Maćka utworów do pięt nie dorasta tym trzem tytułom.
The First Principle: Play It Fucking Loud!