[2010] Kamil - The De Ja Vu EP
Regulamin forum
Prosimy o nazewnictwo tematów wdłg. klucza:
[2010] Stefan - Mój Album 2
[1999] Stefan - Mój Album 1
Gdzie w nawiasie podajemy wyłącznie rok!
Prosimy o nazewnictwo tematów wdłg. klucza:
[2010] Stefan - Mój Album 2
[1999] Stefan - Mój Album 1
Gdzie w nawiasie podajemy wyłącznie rok!
- SlaveNoise
Ja odnosiłem się do 2 wałków ; )
The First Principle: Play It Fucking Loud!
I własnie do niego się odniosłem. Pierwszy znalazł się przez przypadek, bo byłem pewien, że go usunąłem. Co zresztą już naprawiłem i jest tak jak być powinno (patrz poprzednia strona).bassembrace pisze: chodzilo mi o ten drugi link
Tycznie wstawki z clouds.Próg okey,ale ciągnie się jak spagetti ; D Bez kulminacji,mastering średni...tylko harmonia ładna.Do innowacji muzycznej,jakiegoś osobistego wkładu/wysiłku to nie należy.Zaś filmik z Utube`a hm ;p nie wiem jak Cie utwierdzić,ale przereklamowałes z deko.Od samego początki słychać deadmaus`a z polotem dash berlin`a ;DTego nie można nazwać inspiracją-to jest odbity styl ;DSample-klocki-fl studio -typowe dla-budujesz i masz deadmausa.
Ostatnio zmieniony 15 gru 2010, o 13:33 przez MargHaret, łącznie zmieniany 1 raz.
Schranz ist nicht hart Schranz ist die Seele von der Technoszene ...Junge S T A Y H A R D v3!
- bassembrace
- Kontakt:
no raczej nie fl studio i sample tez nie bity robie sam, co do masteringu ogldnijcie sobie w HD polecam twardo mnie oceniacie i to dobrze bo twarda krytyke zawsze potrzeba, co do masteringu: hm dwoch producentow (paul jacobson z Funktion Records i Hardrox) byli pozytywnie zaskoczeni moimi umiejetnosciami masteringu i nie oni jedyni, slysz non stop pozytywny feedback jesli chodzi oto ale no coz kazdy ma inny sluch i ciesze sie czytac wasze opinie nawet jak sa twarde musze to przetrawic. @MargHaret tak deadmau5 oraz adam k & soha to moje inspiracje jak slychac ^^
- bassembrace
- Kontakt:
w sumie jestem dumny z tego co robie i dostawalem duzo pozytywnych opinii i ta mnie nie pociagnie w dol tylko mi doda wiecej sily na nowe. Rozwijam sie, zbieram kontakty z roznymi slawnymi wytworniami i pewnego dnia moze moje piosenki nawet zobaczycie na nie jednej liscie house'owej lub uslyszycie moje dziela na dyskotekach. Ja ogolnie jestem przeciw uzywania sampli lecz nieraz sample z hihatow sie przydaja pod fajna kombinacje z kick'u, basu i clap'u.
A fruity loops to moim zdaniem badziewie
Szczerze mowiac az rozwinie sie moj "charakterystyczny" dzwiek to ja czekam az bede w stanie kupic sobie syntezator firmy moog ( moog voyager) bo na softwarze duzo nie zaszaleje
A fruity loops to moim zdaniem badziewie
Szczerze mowiac az rozwinie sie moj "charakterystyczny" dzwiek to ja czekam az bede w stanie kupic sobie syntezator firmy moog ( moog voyager) bo na softwarze duzo nie zaszaleje
- sonicdivision
- Kontakt:
Do Gartnera jeszcze Ci brakuje... mózg zostaje na miejscubassembrace pisze:w drugiej piosence prosze dokladnie posluchac, ostatnia minuta rozwali wam mozg < lol
Moim zdaniem brzmi to całkiem nieźle. Nie na tyle, żebym był gotów za to zapłacić, ale jest ok . Miks w porządku, aranżacje nie wiem, bo słuchałem fragmentarycznie. Zważywszy na to, że w produkcjach słychać potencjał, panowie ze swoimi radami mają sporo racji.
Kopiowania nie będę się czepiać, bo w dzisiejszym transie oryginalności trzeba szukać ze świecą. Zresztą, "na nic (oryginalna) muzyka, gdy publiczność głucha", parafrazując słowa Lippmanna.
powiedz to ludziom ktorych muzyke czesto slyszysz na co dzien i do niej skaczesz... chyba sobie nie zdajesz sprawy z mozliwosci FL z dobrymi VST oraz z tego jak wielu nawet tych "tap producer" uzywa wlasnie FL...bassembrace pisze: A fruity loops to moim zdaniem badziewie
musialem to napisac, bo smiesza mnie takie wypowiedzi.. bez obrazy. koniec o/t.
margaret tez nie masz racji, fl to nie "sample klocki", to tylko ich domyslny wyglad, wiesz co sie kryje za takim jednym klockiem? jutro wrzuce zdjecie jak odpale pc
T.
Desper ma rację. Twoje produkcje przypominają znane brzmienia aż za bardzo, ale próbuj dalej i koniecznie twórz samodzielnie.Desper pisze:Trochę takich brzmień już wyszło, ale rozumiem, że od czegoś trzeba zacząć. Jedną z naturalnych metod w nauce jest naśladowanie. Tak więc to, że robisz coś co już inni przed Tobą robili nie jest zarzutem. Wolałbym jednak posłuchać czegoś co jest bardziej twoje. Jakiś eksperyment z brzmieniem.
Jeżeli masz takie coś w swoich zbiorach, to podziel się z nami. Jeżeli jednak bawiłeś się do tej pory tylko w kalkomanię, to warto porzucić to zajęcie i zacząć tworzyc coś nowego.
A co do piosenki, nie targneła moim mózgiem, a sercem tymbardziej
Taaa nie mam racji tak się składa,że bawiłam sie na fl i nie określam tego programu jako łatwizne czy banał .Ząś sample klocki te dłuższe bardziej budujące powlekasz` i lecisz z melo.
Schranz ist nicht hart Schranz ist die Seele von der Technoszene ...Junge S T A Y H A R D v3!
...MargHaret pisze:Taaa nie mam racji tak się składa,że bawiłam sie na fl i nie określam tego programu jako łatwizne czy banał .Ząś sample klocki te dłuższe bardziej budujące powlekasz` i lecisz z melo.
Tak wygląda zwykły nie skomplikowany projekt, użytych VST ~30, z czego widocznych pare tylko. To wszystko tyczy się jednego klocka.
Do tego, klocki to jedno (to na dole ledwo widoczne), zabawa jest powyżej (pomniejszone żeby było wiecej widac).
Uploaded with ImageShack.us
T.