Trance Top 1000
-
Desper do dzieła. Taki urok plebiscytów, że demokracja przeważa.
http://www.digitaldreamdoor.com/pages/b ... -tran.html
Takie zestawienie jest mi o wiele blizsze. Tutaj oprócz popularności znaczenie decydujące miał wpływ danych produkcji na rozwój gatunku.
Takie zestawienie jest mi o wiele blizsze. Tutaj oprócz popularności znaczenie decydujące miał wpływ danych produkcji na rozwój gatunku.
-
Tak jak mówię każdy ma swoje gusta i ja też mogę znaleźć top 100, które będzie pasować dla mnie, tylko że nie o to chodzi. Tak jak pisze jest to zestawienie uniwersalne na które głosowały masy ludzi słuchających muzyki i ma ono pewne odzwierciedlenie, a to że każdy ma swój gust no to wszyscy wiemy.
To zestawienie podałem nie dlatego, że jest bliższe mojemu gustowi. To jest właśnie ta różnica pomiędzy moim podejściem, a twoim. Mnie nie chodzi o zestawienie sentymentalne. Bo przy jakimś kawałku się bawiłem na imprezie, więc na niego zagłosuję, a na ten przy którym się nie bawilem nie oddam głosu. A na pierwszym miejscu bedzie ten kawąlke, bo przy nim bawiłem się z super laską.
To zestawienie ma szerszy kontekst. Mianowicie wpływ tych utworów na rozwój gatunku. Dlatego uważam je zalepsze od tego plebiscytu. Tutaj znajdują się pochodne EBM, psy trance, trance klasyczny i progressive trance. Czyli całe spektrum tego gatunku. Na tym polega przewaga tego zestawienia.
To zestawienie ma szerszy kontekst. Mianowicie wpływ tych utworów na rozwój gatunku. Dlatego uważam je zalepsze od tego plebiscytu. Tutaj znajdują się pochodne EBM, psy trance, trance klasyczny i progressive trance. Czyli całe spektrum tego gatunku. Na tym polega przewaga tego zestawienia.
-
Nie mamy jednak do czynienia z rankingiem rozwoju gatunku czy coś takiego, a z rankingiem popularności. Takie coś powstało, pierwszy raz na tak globalną skalę, przyjmijmy to do wiadomości i tyle. I zakończmy tę dyskusję, która do niczego nie zaprowadzi. O rankingach każdy będzie miał swoje zdanie i wiadomo że jak komuś nie pasuje to nie będzie się z nim zgadzał, ale przyjmij do wiadomości że takie są w tej chwili gusta słuchaczy.
Ale to przyjąłem do wiadomości już dawno. Nie wiem czy uwżnie czytałeś to co napisałem. To jest ranking popularności i z tym się zgadzam, tak jak się zgadzam z tym, że takie są gusta słuchaczy. Taka była intencja i tyle. Popularność ≠ doskonałość.
-
Też się zgadzam że popularność to nie doskonałość i jeszcze raz powtórzę że każdy człowiek z osobna zrobiłby inną listę najlepszych produkcji. I tego się trzymajmy. A plebiscyty ogólnie to tylko jakieś tam statystyki, które należy po prostu przyjąć. Tyle w tym temacie.
Tyle w tym temacie